ABOUT US
Dutch Mockumentary Cooperation is een creatieve organisatie die begin mei 2024 is opgericht door drie gepassioneerde makers. Met een gezamenlijke visie om de kunst van de mockumentary naar nieuwe hoogten te brengen, combineert dit team hun unieke talenten en achtergronden in de creatieve industrie om boeiende en humoristische 'mockumentarys' te produceren. Dutch Mockumentary Cooperation richt zich op het verkennen van actuele maatschappelijke thema's door middel van satire en parodie, en wil zo zowel entertainen als aanzetten tot nadenken. De oprichters geloven sterk in de kracht van storytelling en gebruiken hun platform om originele en innovatieve content te creëren die de grenzen van traditionele documentairevormen verlegt.​​​​​​​
MEET THE TEAM
REMCO RAESSEN

Heeft nog net de basisschool afgemaakt en met veel moeite is hij na 7 jaar begonnen met werken in een kledingmagazijn. Hij vond het altijd erg leuk om met sokken te spelen en heeft hiervoor een vreemde aantrekking ontwikkeld. Mede omdat zijn collega's dit verschrikkelijk vonden, hij 3 officiële waarschuwingen had en hij altijd de sokken mee naar huis nam zonder het te betalen is hij na 2 weken ontslagen bij het magazijn. Thuis is hij toen verder gegaan met het maken van sokpoppen en heeft hier zijn beroep van gemaakt ofzo.

Remco vindt het totaal niet leuk om hier aan mee te werken, ik (Ashley) dwing hem altijd mee te doen onder valse voorwaarde. Zo ook heeft hij tot nog toe geen moeite gestoken in het schrijven van een korte bio zodat ik die hier kon plaatsen. Dus ja jammer, dan maar zo.
MARIEKE ROEST

In 2005 studeerde ik af aan de Academie voor Theater, als docerend theatermaker. Daarna heb ik meer dan 10 jaar als theaterdocent in het middelbaar onderwijs gewerkt. Omdat ik het acteren zelf begon te missen, ben ik in 2022 opnieuw gaan werken als actrice o.a. in de Efteling. 

Het maken van (korte) films is iets wat ik al langer wilde doen en waarbij ik in Ashley en Remco creatieve-, en prettig gestoorde partners heb gevonden. Werken met hen is inspirerend en vreselijk leuk. Het maken van een Mockumetary levert hilarische momenten op, zowel voor als achter de camera.
ASHLEY OOMEN

In 2019 ben ik afgestudeerd als mediavormgever met specialisatie audiovisueel en hierna eigenlijk meteen zelfstandig begonnen met foto- en videografie en grafisch design. Fotografie is na covid eigenlijk mijn main focus geworden. In deze tijd heb ik menig artiest en band mogen vastleggen op de gevoelige plaat. 
Ik vond het erg jammer dat ik eigenlijk niets meer deed met videografie. Scenes en scenario's bedenken en films te maken vond ik altijd erg tof. Remco en Marieke ken ik al wat langer maar eigenlijk pas sinds een paar maanden zijn we er achter dat we een gedeelde interesse hebben in het maken van films en zijn we hier eigenlijk direct mee aan de slag gegaan!
Ik ben erg blij om mensen te hebben gevonden die net zo enthousiast willen werken aan de hilarische en absurde resultaten die uit de brainstorm sessies komen.
PROJECTS
TO DIXIELAND

We treffen Trixie in de aanloop van haar reis naar Dixie-Land. Een reis waar ze al jaren voor spaart. Trixie is fan van Dixie’s. Deze obsessie neemt groteske vormen aan. Alles wat met Dixie’s te maken heeft spaart ze. Het liefst gaat ze op de foto met een Dixie. Maar ze gaat ook speciaal naar festivals om Dixie’s te spotten. Dit gaat zover dat ze een Dixie nabouwt in haar eigen huis. Wanneer ze eindelijk een ticket naar Dixie-Land kan kopen, gaat ze haar reis voorbereiden. Ze heeft een ideaal beeld van Dixie-Land. Een pretpark met als hoofd thema Dixie’s.
Back to Top